GUNAY GERI DONUSUM

 TARİHÇESİ

 1996 yılında Ambalaj atığı toplama ayırma konusunda faaliyet göstermeye başlayan firmamız Merkez Uşak Sarayaltı mah. Celal Bayar cad. NO:93/A adresinde 1159 m² toplam alan 700 m² kapalı alan üzerine kurulmuştur. 

Misyonumuz
Doğadaki atık kağıtların,pet,ps,pe,pp gibi plastik ,cam ,metal gibi maddelerin yeniden kazanılmasını sağlamak, geleceğimiz olan çocuklara iyi bir çevre bırakmaya katkıda bulunmak, ambalaj ve kağıt ihtiyacını, firmamıza ve müşterilerimize rekabet üstünlüğü sağlayacak şekilde karşılamaktır.

 

Proses Özeti
Konutlardan sanayi kuruluşlarından marketlerden sokak toplayıcıları vb. yerlerden gelen ambalaj atıkları saha sorumlu amirimiz tarafından kontrolü yapıldıktan sonra tesis içerinse alınmaktadır. 
Şayet gelen atıkların içerisinde tehlikeli atık, evsel nitelikli atık veya endüstriyel atıklar varsa bunlar kantara girmeden kontrol edilmekte ve geri iade edilmektedir. Ambalaj atıklarına uygun atıklar ayırma bantlarında ayıklanarak malzemelerin cinsine göre (kağıt ,karton , plastik (plastikte kendi içerisinde PET ,PE ,diğer plastikler (PP,PS,PVC gibi ), metal ayrımı yapılır.

 Kağıt karton malzemeleri de kendi içerisinde karton, içecek kartonu (Tetrapak) kuşe kağıt, birinci sınıf kağıt (beyaz kağıt ),gri kağıt karton , karton vb. şekilde sınıflandırılır.sınıflandırılan malzemelerden kartonları karton balyası , içecek kartonlarını (Tetrapakları ) Tetrapak
balyası , gri kağıtları ve gri kartonları gri kağıt ve gri karton balyası olacak şekilde ayrı ayrı pres makinesi ile preslenip sıkıştırılarak balya standartlarına uygun balyalama işlemi yapılır.
Balyalanan kartonlar ve kâğıtlar sınıflarına göre balyalı şekilde balyalanma yalanlarda sınıflarına uygun olacak şekilde gelen nakliye aracı ile bu maddelerin geri dönüşümünü
gerçekleştirmek üzere ilgili ve yetkili geri dönüşüm firmasına sevkiyatı yapılır.
Ayırımı ayırma bandı vasıtasıyla yapılan normal beyaz kağıtlar ise nakliye aracına dökme tabiri ile belirtilen araç içerisinde yayarak geri dönüşümünü gerçekleştirmek üzere ilgili ve yetkili geri dönüşüm firmasına sevkiyatı yapılır.
Ayırma bandından ayrılan plastik malzemeler kendi içerisinde PP, PS,PE,PVC,PET gibi çeşitlerine göre ayrıldıktan sonra geri nakliye aracına dökme olarak tabir edilen şekilde yüklenmesi yapılarak dönüşümünü gerçekleştirmek üzere ilgili ve yetkili geri dönüşüm firmalarına sevkiyatı yapılır.
Ayırma bandından ayrılan cam malzemeler kendi içerisinde renkli, renksiz cam ve kahverengi cam olarak ayrımı yapıldıktan sonra sınıflarına göre geri dönüşümünü gerçekleştirmek üzere
ilgili ve yetkili geri dönüşüm firmasına sevkiyatı yapılır.
Ayırma bandından ayrılan metal malzemeler de (teneke, çelik ve alüminyum) olarak sınıflandırılması yapılır. Sınıflandırılması yapılan metal malzeme metal stok alanında stoklanarak geri dönüşümünü gerçekleştirmek üzere ilgili ve yetkili geri dönüşüm firmalarına sevkiyatı yapılır.